A raku kerámiák különleges kézműves égetési technikával készülő alkotások.

Kínálatunkban megtalálhatóak raku vázák, raku tálak, illóolaj párologtatók, raku mécsestartók, füstölőtartók, raku fali vázák, gyertyatartók, házszámok, raku utcanév táblák, fotótartó rózsák, képkeretek, fali képek, asztali és fali órák, nyakláncok.    

Azt is mondhatjuk, hogy a raku technikával készült alkotások a Montázs alapító termékei között szerepelnek, hiszen a kezdetektől fogva megtalálhatóak kínálatunkban. Mi is nagyon szeretjük őket! Érdemes találkozni velük személyesen is, hiszen élőben még szebbek.

Ha néhány szóval kellene összefoglalni:
Egyedi különlegességek, különleges egyediséggel készült kerámiák.

 

Szili Ferenc kerámiák

Legtöbb munkája raku technológiával készül. Saját szavaival: "A raku égetés során a szemünk előtt játszódik le mindaz, amely más tárgyaknál a zárt térben történik. A változás, a színek átalakulása minden alkalommal lenyűgöz."
Már hosszú évek óta állítja ki műveit Kapolcson a Művészetek Völgyében és hazai és külföldi városokban egyaránt. 

 

Bartha István kerámiák

Bartha István 1994 óta a Magyar Köztársaság Művészeti Alapjának tagja. Művei a hagyományos magyar fazekasság formavilágát tükrözik, a mai igényeknek megfelelőbb, használhatóbb, kőedény-félporcelán anyagból. A Montázsban raku technikával készített dísztárgyai találhatóak meg.

 

Károlyi Ildikó kerámiák

Néhány szót idézve a Művésznőtől :
"Kerámia tárgyakat készítek. Célom az, hogy olyan szerethető, igényes, sokféle vizuális és taktilis élményt nyújtó, használható tárgyakat hozzak létre amelyek a 21. századi otthonoknak vagy akár közterületeknek is díszei lehetnek. A tárgyalkotó folyamat számomra állandó, tudatos, részben mégis ösztönös kísérletezést jelent az anyaggal, formákkal, felületekkel. Kerámikusként célom a szépség megragadása. A folyamat során intuitív módon kutatom a harmóniát, keresem a szépet. A kezeim között születő tárgyak kereső-kutató-szemlélődő ember belső útjának lenyomatai."

 

 

Raku kerámiák

Termék galéria